İş

Turkcell ‘Soul Bond Projeleri’ ile depremin yaralarını saracak

Turkcell, ekosisteminde yer alan markalarla deprem yaşayan şehirlerde istihdamla ilk adımı atıyor. Hatay’da Davet ve Mesleki Eğitim Merkezi kuruyor. Geçtiğimiz ay afet bölgesi için bin 100 kişilik istihdam seferberliği başlattığını açıklayan Turkcell, Hatay’daki Davet ve Mesleki Eğitim Merkezi’nde ilk etapta 50 kişiyi işe alacak. Ayrıca Turkcell Akademi, 5 bin depremzedeyi teknik ve kişisel gelişim programları ile destekleyerek, meslek edindirerek nitelikli iş gücüne kavuşturacak.

Büyük tahribata yol açan depremlerin yaralarını sarmak için ilk günden bu yana sahada çalışmalarını sürdüren Turkcell, ekosisteminde yer alan birçok markasıyla afet bölgesinde topluma dokunan imar ve düzen projelerini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Asrın felaketinin ardından deprem kuşağını yumuşatmaya odaklanan Turkcell, ilk fazdaki 3,5 milyar TL’lik yardım tabanı ve geçtiğimiz ay başlattığı #Turkcellİstihdam Seferberliği’nin ardından toplumun her kesimine fayda sağlayacak birçok projeyi hayata geçirecek. “Burası bizim memleketimiz” diyerek yola çıkan Turkcell, depremden zarar gören tüm şehirlerdeki depremzedelere farklı projelerle ulaşarak yaraların sarılmasına yardımcı olacak.

Murat Erkan: “Çünkü burası bizim ülkemiz”

“Türkiye’nin Turkcell’i” kimliğinin verdiği sorumluluk ve hassasiyetle toplumun ihtiyaç duyduğu her alanda samimiyetle hizmet verdiklerini ve milyonlarca hayata dokunan birçok projeye imza attıklarını vurgulayan Prof. .

Erkan, “Ülke olarak çok zor bir dönemden geçtik. Felaketin ilk anından itibaren önceliğimiz hayati önem taşıyan ağ ve iletişimi eski haline getirmek oldu. Bu büyüklükteki bir felaketten sonra kendimizi başımıza koyduk. Yasımızı ve kayıplarımızın acısını daha fazla sorumluluk alarak gidermeye çalıştık. Şimdi başka bir aşamadayız; Dayanışma ve şifa zamanı. Aklımız afet bölgesinin canlanmasında, kalbimiz depremde hasar gören şehirlerimizde. Yapacak çok şey var. Biz Türkiye’nin Turkcell’iyiz. Bugüne kadar her alanda gerçekleştirdiği projelerle tarihe iz bırakmış bir firma olarak marka mirasımızın aydınlattığı yolda durmadan yürüyor, yeni ‘Ruh Bağları’ kurmak için seferberlik ruhuyla harekete geçiyoruz. Güzelleşmek için önce umutları yeşerteceğiz, el ele verip gönülleri birleştireceğiz. Çünkü ‘Burası Bizim Vatanımız’. Dün olduğu gibi bugün de taşın altındayız. Gücümüzü vatan sevgimizden alacak, yaraları saracağız. Gönül bağı bir dayanışma, birlikte çalışarak başarma projesi… Bu bir memleket projesi. Çünkü bizim için başka bir ülke yok.”

“Projelerin devamı gelecek”

Turkcell ekosistemindeki markalarla afet bölgesinde depremden etkilenen hayatlara dokunacaklarını belirten Murat Erkan, “Bu kapsamda öncelikle bölgede istihdama ve ekonomik kalkınmaya destek olacağız. Bölgedeki yerel üreticilere, KOBİ’lere, çiftçi ve esnafa hayırlı olacak birçok projeyi hayata geçireceğiz. Ardından kültür-sanattan gastronomiye, çocuklardan gençlere ve kadınlara kadar sosyal ve kültürel hayatın farklı yönlerine değineceğiz. Projelerimiz uzun vadeli olacak ve devam edecek.”

Heart Bond Projelerinde neler var?

istihdamda öncelik

Turkcell, bölgedeki yaşamı canlandırmak için istihdam yaratacak projelerle yola çıkıyor. Afet bölgesinde yeniden yapılanmanın ekonomik kalkınma ile mümkün olacağı düşüncesinden hareketle, depremzedelerin iş hayatına dönmesi için ileri geri adımlar atılıyor. Turkcell, geçtiğimiz ay başlattığı #TurkcellİstihdamSeferberliği ile depremden etkilenen illerde yaşayan, deprem sonrası farklı illere yerleşen veya birinci derece yakınları afetten etkilenen 1.100 kişiye istihdam sağlayacağını duyurdu. Şimdi de Hatay’da ‘Çağrı ve Mesleki Eğitim Merkezi’ kuruyor. İlk etapta 50 kişinin istihdam edileceği bu merkezde depremzedeler istihdam edilecek, eğitilecek ve istihdam edilecek. Mesleki eğitimlerle uzaktan ve evden çalışmaya uygun iş modelleri geliştirilerek çalışan sayısının artırılması hedefleniyor. Turkcell Akademi ise teknik ve kişisel gelişim programları ile 5.000 depremzedeyi destekleyecek. Depremzedelere verilecek yazılım, yazılım test uzmanlığı, robotik kodlama, bulut teknolojileri, satış ve pazarlama eğitimleri ile nitelikli iş gücü ülkeye kazandırılacak. Mesleki eğitimi tamamlayanlar Turkcell, Paycell, Atmosware, Turkcell Global Bilgi ve Turkcell Bayi Satış kanallarında iş bulma imkanına sahip olacaklar.

Esnaf ve KOBİ’ler Paycell, Pasaj, İşTurkcell ile desteklenecek

Deprem bölgesinin lokomotif gücü olan yerel ve küçük işletmeler de üretmeye ve pazarda yer almaya devam edecek. Turkcell’in dijital iş hizmetlerinden biri olan İşTurkcell, dijital ödeme ve finansal hizmetler platformları Financell ve Paycell ile bölgedeki KOBİ’ler, esnaflar ve yeni kurulan işletmeler de farklı projelerle desteklenecek. Elektronik pazaryerinde her ilin adına kurulacak dijital pazarlar Pasaj, bölgeden dünyaya köprü kuracak.

Öncelik çocuk ve kadın

Depremden en çok etkilenen kadın ve çocuklara yönelik projeler de devreye alınacak. Paycell El Sanatları Vitrinleri projesinde; El işi yaparak geçimini sağlayan kadınlar yararlanacak. Turkcell Bizce, bölgedeki kadın girişimcilerin gelişimine destek olacak. Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle yürütülen ‘Eğitime Dönüştür’ sosyal sorumluluk projesi gibi çocukların eğitimine katkı sağlayacak projeler ağırlık kazanacak. Ayrıca başta Hatay olmak üzere deprem bölgelerindeki çocukların moral motivasyonu için düzenlenen etkinlikler 23 Nisan’a kadar devam edecek. Örneğin bölgede sosyalleşme ve rehabilitasyon faaliyetleri yaygınlaştırılacak. Turkcell, çadırkentler ve yerel üreticilere yönelik hasat dönemi etkinlikleriyle yıl boyunca depremzedelerin yanında olacak.

Ayrıca kültür sanat alanında yürütülecek özel projelerle kentlerin bilinen yaşam kültürleri yaşatılmaya çalışılacaktır.

haber-siverek.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu